Aardlekschakelaar vervangen

Een goed functionerende aardlekschakelaar is cruciaal voor de veiligheid van de elektrische installatie in uw huis of bedrijfspand. Het beschermt u tegen elektrische schokken door de stroom uit te schakelen wanneer er een lekstroom wordt gedetecteerd. Als uw aardlekschakelaar defect is of als u uw elektrische installatie wilt upgraden, is het vervangen van de aardlekschakelaar noodzakelijk. In dit artikel vertellen we u graag meer het vervangen van een aardlekschakelaar.

installq elektricien arnhem
Aardlekschakelaar vervangen

Wat is een aardlekschakelaar?

Een aardlekschakelaar, ook wel bekend als een verliesstroomschakelaar of RCD (Residual Current Device), is een veiligheidsmechanisme in de elektrische installatie van uw huis of bedrijfspand. Het primaire doel van een aardlekschakelaar is om u te beschermen tegen elektrische schokken en brandgevaar door het automatisch uitschakelen van de stroomtoevoer bij een lekstroom.

Waarom is een aardlekschakelaar belangrijk?

 1. Bescherming tegen elektrische schokken: Een aardlekschakelaar biedt bescherming tegen ernstige en soms fatale elektrische schokken door snel te reageren op lekstromen.
 2. Voorkomen van elektrische branden: Door het uitschakelen van de stroom bij detectie van lekstromen, helpt de aardlekschakelaar ook bij het voorkomen van mogelijke elektrische branden.
 3. Wettelijke verplichting: In veel landen is het verplicht om aardlekschakelaars in nieuwe installaties te installeren, vanwege de belangrijke veiligheidsfunctie die ze vervullen.

Waar wordt een aardlekschakelaar geïnstalleerd?

Aardlekschakelaars worden doorgaans in de meterkast geïnstalleerd, samen met andere beveiligingscomponenten zoals installatieautomaten (zekeringen). Ze zijn essentieel in ruimtes met een verhoogd risico op elektrische schokken, zoals badkamers, keukens, en buiteninstallaties.

Bij RS electro begrijpen we het belang van een goed functionerende aardlekschakelaar. Onze experts kunnen u adviseren over de beste oplossingen voor uw situatie en zorgen voor een professionele en veilige installatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Aardlekschakelaar vervangen

Het vervangen van een aardlekschakelaar is een belangrijke klus die bijdraagt aan de veiligheid van uw elektrische installatie. Een defecte aardlekschakelaar kan niet meer adequaat reageren op lekstromen, waardoor het risico op elektrische schokken en brand toeneemt. 

Het vervangen van een aardlekschakelaar ziet er als volgt uit:

 1. Stroom uitschakelen: Zorg ervoor dat de stroomtoevoer naar de installatie volledig is uitgeschakeld om veilig te kunnen werken.
 2. Oude schakelaar verwijderen: Verwijder de bedrading en demonteer de defecte aardlekschakelaar.
 3. Nieuwe schakelaar installeren: Monteer de nieuwe aardlekschakelaar en sluit de bedrading zorgvuldig aan volgens de specificaties.
 4. Testen: Na installatie moet de nieuwe aardlekschakelaar grondig worden getest om te controleren of deze correct functioneert.

Hoewel het vervangen van een aardlekschakelaar relatief eenvoudig lijkt, is het belangrijk dat dit nauwkeurig en volgens de veiligheidsvoorschriften gebeurt. Bij RS Electro kunnen onze gecertificeerde elektriciens deze taak snel en veilig voor u uitvoeren. Neem contact met ons op voor advies of om een afspraak te maken voor de vervanging van uw aardlekschakelaar.

Waarom kiezen voor RS Electro?

Aardlekschakelaar vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van een aardlekschakelaar kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type schakelaar en hoe moeilijk de installatie is. Gemiddeld kunt u rekening houden de volgende kosten: 

 1. Materiaal: Een aardlekschakelaar kost meestal tussen de €30 en €100. 
 2. Arbeidskosten: De arbeidskosten voor een gecertificeerde elektricien variëren meestal tussen de €50 en €100 per uur. Het vervangen zelf kost doorgaans één tot twee uur.

Bij RS Electro bieden we transparante prijzen en hoogwaardige service. Voor een nauwkeurige offerte op maat kunt u contact met ons opnemen. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met een veilige en efficiënte vervanging van uw aardlekschakelaar.

Aardlekschakelaar vervangen

Waarom kiezen voor RS Electro?

24/7 bereikbaar

Neem meteen contact op en spreek rechtstreeks met één van onze elektriciens.

Door heel Nederland

Bel vandaag nog en één van onze elektromonteurs is snel ter plaatse om uw storing te verhelpen.

Hulp binnen één dag

Los snel en efficiënt uw stroomstoring op door ons in te schakelen.

Transparante prijzen

Als u ons belt kunnen wij al meestal direct een prijsindicatie geven. Wanneer elektricien ter plaatse is en alles heeft bekeken zal hij met u de prijs bespreken voordat hij de werkzaamheden zal uitvoeren.

Aardlekschakelaar vervangen in kantoor

Bij RS Electro zijn we niet alleen gespecialiseerd in particuliere installaties, maar bieden we ook uitgebreide diensten voor bedrijven en kantoorpanden. Onze ervaren elektriciens vervangen aardlekschakelaars in commerciële omgevingen, waar veiligheid en betrouwbaarheid cruciaal zijn.

Of het nu gaat om een klein kantoor of een groot bedrijfspand, wij zorgen voor een professionele en veilige installatie. Neem contact op met RS Electro voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij staan klaar om uw bedrijf te helpen met alle elektrotechnische behoeften.

Particulieren en zakelijke klanten

Onze elektromonteurs zijn niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook experts in hun vakgebied. Ze hebben uitgebreide ervaring in het herstellen, onderhouden en installeren van elektrische systemen. RS-Electro hanteert concurrerende prijzen, en wanneer u contact met ons opneemt, kunnen we direct met u bespreken wat de kosten zullen zijn.

Bel direct 085-4014125

Aardlekschakelaar kantoorpand

Onze diensten als erkend elektricien

 • Storingen opsporen en oplossen
 • 24/7 bereikbaar
 • Meterkast vervangen
 • Elektra aanleggen
 • Kortsluiting opsporen
 • Stopcontacten plaatsen
 • Aardlekschakelaars installeren
 • De groepenkast uitbreiden
 • Binnenverlichting aanleggen
 • Installeren van lampen
 • Perilex aansluitingen maken
 • Buitenverlichting installeren
 • Renovatie van elektra, schakelaars en bekabelingen
 • Oplossen van elektra problemen
 • Elektronische installatie
krachtstroom

Ons ervaren en gecertificeerde team van elektriciens staan voor u klaar

 • Een aardlekschakelaar moet worden vervangen als deze defect is of niet meer betrouwbaar werkt. Een goed functionerende aardlekschakelaar is essentieel voor de veiligheid van uw elektrische installatie en beschermt tegen elektrische schokken en brandgevaar.
 • Tekenen van een defecte aardlekschakelaar zijn onder andere het niet uitschakelen bij een lekstroom, frequent onnodig uitschakelen, of als de testknop niet werkt. Bij twijfel kunt u het beste een professionele elektricien inschakelen voor een controle.
 • De kosten voor het vervangen van een aardlekschakelaar variëren, maar gemiddeld liggen de materiaalkosten tussen de €30 en €100 en de arbeidskosten tussen de €50 en €100 per uur. Het vervangen duurt meestal één tot twee uur.
 • Hoewel het technisch mogelijk is om zelf een aardlekschakelaar te vervangen, wordt het sterk aanbevolen om een gecertificeerde elektricien in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat de installatie veilig en volgens de geldende normen gebeurt.
 • Ja, RS Electro vervangt ook aardlekschakelaars voor bedrijven en kantoorpanden. Wij bieden professionele en veilige diensten voor commerciële omgevingen, zodat uw bedrijfspand voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

   
groepenkast

Stroomstoring? We zijn er om u te helpen. Neem daarom gerust contact met ons op.

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?
Call Now Button