Groepenkast

Wat is een groepenkast?

De groepenkast is een onderdeel van de meterkast in uw huis of bedrijfspand. 

RS Electro stelt voor u de ideale groepenkast samen. Als u niet voldoende groepen heeft en uw elektrische apparatuur tegelijkertijd gaat gebruiken zullen de zekeringen springen en wanneer de aardlekschakelaar het niet doet kan dit zelfs tot brandgevaar kunnen leiden.

Groepenkast

Wanneer moet een groepenkast vervangen worden?

Het vervangen van een groepenkast kan veel redenen hebben, de meest voorkomende reden is bij het gebruik van een stoppenkast. Het kan ook zijn dat u al een groepenkast heeft en deze slijtage heeft opgelopen of defect is wat niet meer te repareren is. Maar denk ook apparaten gebruiken die een hogere spanning (krachtstroom) nodig hebben bijvoorbeeld een sauna, witgoed, inductie kookplaat, warmtepomp, laadpaal of zonnepanelen.

In enkele gevallen maken we mee dat de aarding niet meer goed functioneert van de woning of bedrijfsruimte. Sommige oudere huizen hebben deze nog niet wat al sinds de jaren 70 verplicht is.

Welke groepenkast heeft u nodig?

Voordat een monteur bij u langskomt moet van tevoren duidelijk zijn welke apparaten u gaat gebruiken zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Hierbij moet u weten uit hoeveel fase uw groepenkast moet bestaan, hoeveel krachtstroom aansluitingen uw groepenkast moet hebben.

Als u hierbij geen raad weet kan uiteraard RS Electro met u meedenken.

Kosten elektricien groepenkast

RS-Electro hanteert zeer scherpe prijzen. Wanneer u ons belt kunnen wij direct het kostenplaatje met u bespreken.

Stopcontact aanleggen

Wij bieden alle hulp bij het aansluiten van de (extra) stopcontacten in uw woning of voor het verplaatsen van stopcontacten in uw huis. Het is verplicht om in de badkamer en keuken gebruik te maken van geaarde stopcontacten. Tegenwoordig zijn gehele woningen voorzien van geaarde stopcontacten, mocht dit niet het geval zijn neem gerust contact met ons op om dit te installeren.

electricien spoed

Stoppenkast

Een groepenkast is veel veiliger dan een stoppenkast waardoor de kans op brand door kortsluiting kleiner is. Uw stoppenkast vervangen door een groepenkast verhoogt naast de veiligheid ook de beschikbaarheid en het gebruiksgemak.

Kookgroep aansluiten

Wilt u een kookgroep aansluiten met 1, 2 of 3 fasen? Dan kan dat vandaag nog geregeld worden. Mocht het zo zijn dat uw kookgroep tevens een nieuwe 3 fase groepenkast nodig heeft sluiten wij dat ook voor u aan.

Groepenkast 3 fasen

Een groepenkast uitbreiden

Een bestaande groepenkast uitbreiden is pas nodig als er meer groepen nodig zijn voor uw elektrische apparatuur in uw huis. Voorheen waren er veel minder groepen nodig in een woning of bedrijfsruimte, omdat er veel minder elektriciteit werd gebruikt dan tegenwoordig. Op het moment dat u  te weinig groepen in uw huis heeft is een groepenkast uitbreiden de beste optie voor u.

Als u dan bijvoorbeeld de wasmachine en de droger tegelijkertijd gaat gebruiken en deze staan op één groep aangesloten is de risico op kortsluiting hoog omdat deze groep wordt overbelast. Voor het uitbreiden/aanpassen van uw groepenkast kunt u ook op RS Electro rekenen.

Krachtstroom aanleggen

Onze elektriciens zijn gespecialiseerd in het aanleggen van krachtstroom perilex aansluitingen voor inductiekookplaten. Tevens doen wij het aansluiten van de inductie plaat zelf. Voor een inductie kookplaat heeft u een speciale groep in de meterkast nodig die bestaat uit twee gekoppelde groepen. Voor zeer grote inductie kookplaten heb je zelfs drie groepen nodig. Wanneer je deze groepen niet hebt kan de elektricien de groepen aanleggen.

We zijn altijd bereikbaar om u te helpen

U kunt ons voor alle elektra werkzaamheden oproepen.

U kunt denken aan:

Wilt u ons inschakelen voor een van de bovenstaande werkzaamheden?

Wacht niet langer en bel ons op of plan een afspraak in via het contactformulier.

We helpen u graag verder!

Het personeel van RS Electro heeft jarenlange ervaring waardoor we ons tot een van de beste elektriciens mogen noemen. Dankzij deze ervaring kunnen wij u bijstaan met elk denkbaar elektrisch probleem dat zich bij u thuis of in uw bedrijfspand kan voordoen.

Onze elektriciens zijn professioneel, deskundig en zeer gedreven. Elk probleem word snel en efficiënt verholpen met aandacht voor veiligheid.

Door de service die wij als RS Electro bieden bent u ook nog eens blij als wij u helpen met uw stroomstoring of het aanleggen van elektra. Onze kracht zit in de expertise en kunde van ons personeel om u zo snel en zo goed mogelijk te helpen.

Gelukkig zijn wij expert op het gebied van elektra en helpen we u graag.

Wilt u een afspraak inplannen met één van onze elektriciens?

Bel ons direct of neem contact op via het contactformulier.

Op het gebied van elektra zijn wij uw eerste telefoontje.

U belt, wij nemen op en dezelfde dag nog hebben we de problemen voor u opgelost.

U kunt ons altijd bereiken op 085-4014125

De kosten lopen nogal uiteen.

Aan een gehele elektra renovatie is vanzelfsprekend een ander kostenplaatje verbonden dan dat u kwijt bent met een kleine reparatie.

Wilt u graag meer informatie over de prijzen? Neem dan contact met ons op via onze contactformulieren.

Tarievenoverzicht

Het allereerste wat u niet moet doen is in paniek raken een stroomstoring is vaak niet gevaarlijk.

De oorzaken van een stroomstoring variëren.

Graafwerkzaamheden, blikseminslag of problemen in het elektriciteitsnetwerk.

Door onderstaande stappen te doorlopen weet u of de stroomstoring buitenshuis is.

  • Als de buren ook geen stroom hebben.
  • Als alle zekeringen in je meterkast nog heel zijn.
  • Controleer de aardlekschakelaar.

Een stroomstoring kan je niet zelf oplossen. 

Neem daarom altijd direct contact met ons op als u een stroomstoring ervaart.

Ja, maar natuurlijk!

Een storing kan op elk moment van de dag of avond plaatsvinden. Het is voor u fijn te weten dat u altijd op RS Electro kan rekenen.

Absoluut. Buiten komt elektra ook voor en kunnen wij voor u de elektra aanleggen.

Vind u het ’s avonds te donker rondom uw woning? Buitenverlichting is dan een geschikte oplossing. Voor extra beveiliging van uw bedrijfspand kunt u kiezen voor buitenverlichting.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op het volgende nummer.

085-4014125

Heeft u een storing of een vraag?

Neem contact op met een van onze elektromonteurs.

Simon Stevinweg 38

6827 BT Arnhem

KVK: 83839607
BTW: NL863005627B01

App met RS Electro

Call Now Button