Geregeld worden er nog fouten gemaakt bij het aanleggen van elektra. Er zijn dan ook weinig mensen die dit zelf doen, want werken aan elektra kan heel gevaarlijk zijn. Door een kleine fout kun je jouw eigen leven, maar ook het leven van andere inwoners, in gevaar brengen. In dit artikel leggen we een paar foutjes vast die veel gemaakt worden door klanten of elektriciens. Met dit artikel kun jij je beter oriënteren op het kiezen van een elektricien.

Dure elektricien

Het komt vaak voor dat elektriciens hoge kosten draaien voor het werk dat ze doen. Iemand mag zich daarbij ook pas een elektricien noemen als zij daar de juiste certificaten voor hebben, als de elektricien dit certificaat kan laten zien kan je er dus gewoon vanuit gaan dat de elektricien goed werk levert. Zo kun je een elektricien uitkiezen die nog niet zoveel werkervaring heeft, waardoor je veel geld kan besparen.

Loze leidingen

Loze leidingen zijn leidingen die door je hele huis kunnen worden gelegd. In deze leidingen zit alleen een controledraad. Het is altijd een goed idee om een paar extra loze leidingen te laten leggen voor in de toekomst. Bijvoorbeeld als je later een kamer wilt renoveren, of een extra stopcontact wilt in een bepaalde kamer. De leidingen kosten weinig en geven u meer mogelijkheden later.

Schade tijdens aanleg

Het kan voorkomen dat er materialen worden gebruikt tijdens de aanleg van elektra die beschadigd zijn. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar voorkomen is beter dan helen. Daarom is het van belang dat, als je zelf aan de slag gaat, altijd materialen gebruikt die een keurmerk hebben.

Elektriciteit niet uitschakelen

Dit lijkt een voor de hand liggend component, maar gaat nog gevaarlijk vaak fout. Tijdens een klus moet de stroom uitgezet worden. Doe dit dan met de hoofdschakelaar, niet via een groep.

Aanleg groepenkast

Elektriciteit wordt verdeeld de groepen in de groepenkast, zoals een keukengroep of een badkamergroep. Het is dus van belang dat deze groepen weer goed aangesloten worden als de kast vervangen is, anders kan dit voor gevaren zorgen. Een groep kan gemiddeld 16 ampère aan. Als er meer elektriciteit wordt verwekt, schakelt de groep af.

Geen hulp vragen

Dit is meer een trucje. Een tip die we altijd mee willen geven is: vraag of de elektricien hulp nodig heeft! Het is een klein gebaar maar als de elektricien per uur betaald wordt kan het jou weer geld besparen. Daarbij is het altijd handig om een beetje te weten hoe de groepenkast in elkaar zit.

Alle klusjes

Het is een goed idee om de elektricien gelijk al je klusjes te laten doen als hij er eenmaal is. Dit is in principe altijd goedkoper dan voor elk klusje een aparte afspraak maken. Als je bijvoorbeeld nog een buitenlicht wilt is het handig als dit al geregeld is.

Kortom, hou rekening met de prijzen van een ervaren of een onervaren specialist. Als de elektricien een certificaat heeft zal het werk goed gedaan worden. Hou rekening met loze leidingen voor meer baat in de toekomst, de prijs is relatief laag. Een belangrijk punt: Schakel de stroom af! Zorg ervoor dat de groepenkast op de juiste manier weer aangelegd wordt en laat de elektricien, als hij er nu toch is, gelijk alle klusjes doen die je nog gedaan wilt hebben. Als laatste, vraag gerust om hulp, jij hebt dan profijt van de prijs en je weet gelijk iets meer over je eigen elektra-infrastructuur.

groepenkast

We zijn er om u te helpen. Neem daarom gerust contact met ons op.

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?
Call Now Button