Scope 10

Het verschil tussen scope 8 en scope 10 is dat scope 8 zich richt op elektrische installaties en scope 10 op de brandveiligheid van elektrisch materieel (conform NTA 8220). Deze inspectie is verplicht gesteld voor bepaalde bedrijven aangezien het steeds vaker voorkomt dat er brand ontstaat door een defect in een elektrische installatie.

De inspectie

Bij deze inspectie wordt dus de brandveiligheid beoordeeld door middel van een visuele controle. Met infraroodopnamen wordt er gekeken of de temperatuur van de schakel- en verdeel inrichtingen goed is. Er worden verder nog metingen en beproevingen gedaan en er worden foto’s gemaakt om de rapportage compleet te maken.

Na de inspectie

Als u de inspectie goed heeft doorlopen en u heeft een positieve beoordeling gekregen, krijgt u het certificaat. Als er punten waren die niet door de inspectie zijn gekomen, krijgt u een rapport met de componenten die verbeterd, hersteld of vernieuwd moeten worden. Met een installatiebedrijf kunt u deze gebreken verhelpen. De herstelverklaring stuurt u door naar uw verzekering en zij sturen het document weer naar ons.

Simon Stevinweg 38

6827 BT Arnhem

KVK: 83839607
BTW: NL863005627B01

App met RS Electro

Call Now Button