Waar moet je op letten bij het uitbesteden van opdrachten aan een elektricien?

Heb je een probleem met de elektriciteit? Dan is het altijd een goed idee om een professionele elektricien in te schakelen die kan helpen bij het oplossen van het probleem. Er zijn ontzettend veel bedrijven die zich specialiseren in elektra, dus het is van belang dat je vergelijkt en kijkt naar de elektricien die jou het beste kan helpen. Maar, hoe zoek je dat uit?

Tip: bekijk ook ons blogartikel om erachter te komen wat een elektricien nou eigenlijk precies doet!

Plaatselijke elektricien Het is van belang dat het bedrijf dat je hebt gevonden snel ter plaatse kan zijn, dit betekent dat bereikbaarheid en lokaliteit belangrijke zaken zijn om rekening mee te houden. Dat zorgt ervoor dat het probleem zo snel mogelijk verholpen kan worden. Meestal zie je via de contactpagina of op de website zelf al waar het bedrijf gelokaliseerd is en welke tijden ze te bereiken zijn. RS Electro heeft over heel Nederland lokale professionals beschikbaar, 24/7. Anders kun je dit altijd nog vinden via het KvK nummer en dan op KvK.nl te kijken waar het bedrijf zich heeft gevestigd. Hou er dan wel rekening mee dat het adres op KvK meestal het hoofdkantoor is. Het kan zijn dat het bedrijf over heel Nederland elektriciens heeft om zo snel mogelijk ter plaatse te kunnen zijn. Nu is dit trouwens niet het enige voordeel aan het opzoeken van het KvK nummer. Het KvK nummer moet altijd op de website staan. Staat het KvK nummer niet op de website? Vertrouw het dan niet! Er zijn ontzettend veel valse bedrijven.

Prijsindicatie opdracht voor elektricien

Kan het bedrijf een prijsindicatie maken voordat ze langs komen of het werk gaan doen? Dit is een fijne garantie om te hebben. Een goed advies is dus om contact op te nemen met het bedrijf, het probleem uit te leggen en te vragen naar wat de kosten mogelijk kunnen zijn. Het is niet alleen fijn om te weten, maar het geeft ook vertrouwen dat je een betrouwbaar bedrijf te pakken hebt die een eerlijke deal met je kan maken. RS Electro is altijd heel transparant en kan bijna altijd van tevoren een indicatie kunnen geven.

Ervaringen klanten

Een belangrijke factor die ook invloed kan hebben op uw keuze zijn de klantenrecensies. Er zijn verschillende websites (bijvoorbeeld Trustpilot) die klanten de mogelijkheid geven om hun ervaring te delen met het bedrijf. Hier kunt u uit opmaken of het bedrijf erkend is, klantvriendelijk is en eerlijke tarieven geeft.

Professionaliteit van de elektricien

Elektriciens hebben dus een opleiding nodig en eventuele verdere scholing om zichzelf een elektricien te mogen noemen. Toch zijn er genoeg elektriciens die dezelfde garanties bieden als een gecertificeerde elektricien zonder diploma. Dit kan gevaarlijk zijn aangezien deze personen dus niet de juiste papieren bezitten om zichzelf een elektricien te mogen noemen.

Je kunt nagaan of dat de elektricien gecertificeerd is door te vragen naar de certificaten die ze hebben behaald. Een elektricien voor eenvoudige elektronische installaties moet een NEN-3140 VOP certificaat hebben. Het moment dat er complexere werkzaamheden bij komen kijken is er een ander certificaat verplicht, dat is het NEN-3140 VP certificaat.

Verder kun je kijken of de elektricien erkend is. Dit kun je nagaan door ze te zoeken bij de vakverenigingen Uneto-Vni of KvlNL. Bij het online register kunt u de elektricien zoeken die je gevonden hebt. Een erkende elektricien is vaak iets prijziger maar het biedt verschillende voordelen zoals: goede kwaliteit, veiligheid, een verzekerd elektricien en eerlijke aanbetalingen.

Concluderend, kijk altijd of het bedrijf plaatselijk is en snel op locatie kan zijn. Zorg ervoor dat je zeker weet dat het bedrijf erkend is door middel van het KvK nummer, klantenrecensies en na te vragen welke certificaten ze hebben. Wij, van RS Electro, kunnen u altijd helpen en te woord staan als u hier vragen over heeft. Daarbij hebben wij verschillende certificaten en kunnen wij altijd snel ter plaatse zijn!

groepenkast

We zijn er om u te helpen. Neem daarom gerust contact met ons op.

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?
Call Now Button