Wat doet een elektricien?

Een elektricien houdt zich bezig met het monteren van elektra en de infrastructuur voor de elektriciteitsvoorziening. Een elektricien kan als ZZP’er werken of bij een elektrobedrijf. De specialist komt ter plaatse als er een probleem is met de elektriciteit. Voorbeelden van opdrachten waar een hij zich mee bezig houdt zijn bijvoorbeeld: het oplossen van een stroomstoring, het repareren van het schakelmateriaal of het aansluiten van een meterkast.

Het werk en opleiding van een elektricien

Om elektricien te kunnen worden is een opleiding vereist. De opleiding wordt op verschillende niveaus gegeven en in deze opleiding word je alles aangeleerd wat je moet weten over elektriciteit en hoe je ermee omgaat. Ook is het mogelijk om na de opleiding jezelf te specialiseren in verschillende richtingen, zoals elektra in huis of juist ingewikkelde elektrische machines. Deze machines komen bijvoorbeeld voor in een fabriek. Daarbij zijn er ook allerlei verschillende cursussen en opleidingen om je vak te verbreden.

De wereld is constant bezig met innoveren en steeds slimmere manieren zoeken om elektriciteit in te zetten. Daarom is het belangrijk om als elektricien te blijven leren en te blijven zoeken naar nieuwe informatie om je expertise te kunnen uitbreiden. Aangezien de wereld blijft innoveren in elektriciteit is het van belang dat de elektricien werkt volgens strenge regels. Stroom brengt namelijk gevaren met zich mee en als er iets fout gaat in de elektriciteitsvoorziening kan dit grote gevolgen met zich meebrengen. Wij, van RS Electro, volgen geregeld nieuwe cursussen en opleidingen om te innoveren en onze klanten topkwaliteit te kunnen leveren.

Werkzaamheden van een elektricien

Een elektricien wordt ingezet het moment dat er iets geregeld moet worden in de elektriciteit. Dit gebeurt natuurlijk veel bij nieuwbouwwoningen, hier moet de bedrading namelijk nog helemaal gelegd worden. Naast dat de bedrading veilig moet zijn, zijn er ook verschillende wetten waar de elektricien rekening mee moet houden. Dit maakt dat het beroep elektricien niet alleen precisie vereist, maar ook kennis over de wettelijke zaken. Zo hebben elektriciens ook een certificaat nodig voordat ze zichzelf een specialist in het vak mogen noemen. Wij hebben het NEN-3140 VOP-certificaat. Deze heeft een elektricien nodig om simpele elektrotechnische werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Als er iets mis is met de elektra in een gebouw wordt een elektricien opgeroepen om te komen kijken wat er aan de hand is. Als er bijvoorbeeld een stroomstoring is of kortsluiting kan de specialist deze problemen oplossen. Ook als er een stopcontact of lichtschakelaar verplaatst moet worden naar een andere plek kan hij hierbij helpen. De specialist repareert daarbij lampen, breidt de groepenkast uit, sluit PERILEX aan en werkt aan de binnen- en buitenverlichting.

In conclusie, het is altijd een goed idee om bij defecten of vragen contact op te nemen met een specialist. De elektricien weet precies wat hij doet en kan adviezen geven om toekomstige problemen te voorkomen. RS Electro is 24/7 bereikbaar en kunt u altijd contact mee opnemen! Daarbij zal RS Electro altijd zo snel mogelijk ter plaatse zijn met een oplossing.

groepenkast

We zijn er om u te helpen. Neem daarom gerust contact met ons op.

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?
Call Now Button