Perilex stopcontacten worden steeds vaker gebruikt in nieuwere woningen. Daarom is het van belang om te weten wat deze Perilex stopcontacten zijn en wat het verschil is tussen een normaal stopcontact en een Perilex stopcontact. Er zijn namelijk best wel wat dingetjes om rekening mee te houden en misschien is het voor jou ook handig om na te denken of je misschien een Perilex stopcontact wilt. Dit artikel gaan wij je daar alles over uitleggen.

Wat is Perilex?

Perilex is de naam voor een stekkersysteem. Dit stekkersysteem heeft een goedgekeurde driefasenspanning, dit is voor het aansluiten van apparaten die een hoger vermogen hebben. Dit vermogen kan over twee groepen verdeeld worden. Tegenwoordig komen er steeds meer apparaten die op elektriciteit werken, maar wel een heel zwaar vermogen. Daarom is het van belang om na te denken of jij dit ook wilt. Een inductiekookplaat lukt bijvoorbeeld niet op een gewoon stopcontact.

Wat is het verschil

Een Perilex verschilt dus best wel met een gewone stopcontact aansluiting. Het grootste verschil tussen deze twee aansluiting is het toevoer van stroom. Een Perilex aansluiting kan veel meer stroom genereren dan een gewoon stopcontact. Met deze mogelijkheid kun je apparaten aansluiten die veel meer stroom nodig hebben zonder een lange omweg.

De reden dat deze Perilex stopcontacten ontwikkeld zijn is omdat, vooral bij de nieuwbouw, huizen zoveel mogelijk elektrisch gemaakt worden. Dat is beter voor het milieu. Echter hebben deze apparaten, zoals een kookplaat op elektriciteit, veel meer stroom nodig om te kunnen werken dan een simpele oplader.

De Perilex stopcontacten hebben dan geen 2 fase, zoals een gewoon stopcontact, maar een 3 fase aansluiting. Hierdoor kan Perilex een hoger vermogen aan. Perilex moet ook apart ingesteld worden in je woning. Dit is een moeilijke klus, want er komen dan ook veranderingen in jouw groepenkast. Voor Perilex moet een aparte groep komen, soms wel twee groepen. Zorg ervoor dat je een goede elektricien inschakelt, met de juiste certificaten, die weet hoe je dit kan installeren in je woning.

In conclusie, Perilex is de naam voor een stopcontact dat veel meer stroom kan genereren dan een ‘gewoon’ stopcontact. Zo’n stopcontact kost veel tijd en moeite om in te stellen, daarom is het verstandig om hier een elektricien bij te halen. Je groepenkast verandert namelijk ook door Perilex stopcontacten. Kijk vooral naar ons andere artikel om erachter te komen hoe je weet dat je een goede elektricien inschakelt.

groepenkast

We zijn er om u te helpen. Neem daarom gerust contact met ons op.

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?
Call Now Button